Κατεβασμένα ρολά σε όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κρήτης

Το ντόμινο των απεργιακών κινητοποιήσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συνεχίζεται και συμπαρασύρει στη δίνη των αντιδράσεων και της αβεβαιότητας όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κρήτης. ΤΕΙ, Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο Κρήτης έχουν κατεβάσει... 
ρολά τα τελευταία 24ωρα αντιδρώντας δυναμικά στο σαρωτικό κύμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Πολυήμερο “λουκέτο” στο ΤΕΙ – Στον αέρα η εξεταστική

Το ΤΕΙ μετά την απόφαση για “λουκέτο” από τη σύγκλητο, παραμένει κλειστό με αποτέλεσμα την αναστολή των εκπαιδευτικών και διοικητικών λειτουργιών και την μη πραγματοποίηση εγγραφών φοιτητών. Αποτέλεσμα των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι να κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα η εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Τα σωματεία εργαζομένων στον χώρο του ΤΕΙ Κρήτης (εκπαιδευτικό, ειδικό τεχνικό και διοικητικό προσωπικό), σε μαζικές συνελεύσεις τους αποφάσισαν την συνέχιση των κινητοποιήσεων τους με 48ωρη καθολική απεργία (Πέμπτη και Παρασκευή).

Οδηγήθηκαν στην απόφαση αυτή έπειτα από τις τελευταίες πολιτικές αποφάσεις του Υπουργείου που σαφέστατα όπως τονίζουν οδηγούν στην υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, στην συρρίκνωση των ιδρυμάτων, στην κατάργηση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και στις απολύσεις προσωπικού όλων των κλάδων. Οι Σύλλογοι των εργαζομένων στο ΤΕΙ Κρήτης, σε συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν το απεργιακό διήμερο, θα αποφασίσουν σχετικά με το είδος και την μορφή των κινητοποιήσεών τους τις αμέσως επόμενες ημέρες. 
 
Σε απεργιακό κλοιό το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Στο ίδιο κλίμα και το Πανεπιστήμιο Κρήτης που βρίσκεται για τέταρτη ημέρα σε απεργιακό ... κλοιό εξαιτίας της κινητοποίησης των υπαλλήλων του ιδρύματος κατά της κυβερνητικής απόφασης να βάλει σε διαθεσιμότητα 1.700 άτομα διοικητικό προσωπικό από πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Μάλιστα τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά και το μαζικό κύμα της διαθεσιμότητας, που αντιστοιχεί σε 1 στους 4 υπαλλήλους, πρόκειται να εφαρμοστεί μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Αποτέλεσμα της απεργίας που συνεχίζεται και σήμερα (σε νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων θα αποφασιστεί αν θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους) νευραλγικοί τομείς του Πανεπιστημίου Κρήτης όπως είναι η διεύθυνση οικονομικής διαχείρισης, η γραμματεία της επιτροπής ερευνών και η βιβλιοθήκη δεν λειτουργούν. Μάλιστα χθες, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της συγκλήτου, διοικητικοί υπάλληλοι έδωσαν το παρόν και ζήτησαν την αναστολή του ιδρύματος σε ένδειξη συμπαράστασης του αγώνα τους.
Μπλόκο στις εγγραφές στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Σε καθεστώς ... υπολειτουργίας βρίσκεται και το Πολυτεχνείο Κρήτης. Η διοίκηση του ιδρύματος αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τη διαδικασία εγγραφών πρωτοετών φοιτητών και παραλαβής δικαιολογητικών.
prismanews.gr
Aν σου άρεσε κάνε LIKE..

ShareThis

Copyrighttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Copyright (c) 2010-2017 frappedoupoli.gr

sociallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll